Veckobrev inför v.37

Hej!

Veckan har som vanligt gått väldigt snabbt, eller kanske kan man nog inte säga att en vecka gått snabbt eller långsamt men upplevelsen för oss pedagoger är att veckan rusat iväg!

Vi har under veckan bland annat arbetat med hållbar utveckling och hållbara energikällor under SO-passen. Vi har även förkovrat oss i fakta och kunskaper kring Sverige som land. I svenskan har vi fortsatt vårt arbete med Pojken och Tigern och också gått djupare in i grammatikens värld. Infinitiv, presens, preteritum och perfekt, kommer du ihåg? I matematikens värld har vi rivstartat med ny matematikbok och intensivt arbete med addition och subtraktion. Vi har också repeterat våra kunskaper kring uppställningar i subtraktion och addition.

Vi vill särskilt påminna alla er föräldrar om att det är föräldramöte nu på måndag (11/9) med start kl 18.00. Det är verkligen rekommenderat att närvara då ni kommer att delges viktig information. Föräldramötet startar gemensamt med information från rektorerna kl 18.00. Därefter välkomnas ni till våra lokaler för samtal och presentation av nya arbetssätt, material och annat mycket intressant!

Vi vill också påminna er alla att skicka med era barn regnkläder till skolan. Vi är ute alla raster, alltid, saknar man regnkläder då riskerar man att bli en aning blöt.

NOMP-läxan kommer från och med tisdag (12/9) att ta en paus. Istället kommer eleverna få multiplikations-/divisionstabellsläxa. De kommer att träna på en tabell per vecka (tisdag till tisdag precis som vanligt). Eleverna kommer då få med en stencil hem och tanken är att eleven med stöttning av er föräldrar ”nöter” in kunskaperna. Detta görs med fördel muntligt. Nästkommande tisdag kommer eleverna genomföra ett klassiskt multiplikation/divisionsförhör på veckans tabell. Mer information kommer på tisdag. Jag kommer även att lägga in övningar på NOMP där eleven kan öva på veckans tabell. Dock är det inget krav att den ska vara ”klar” utan det viktigaste är helt enkelt att tabellerna sitter utantill.

Idag (läs fredag) har alla elever fått sin skol-ipad. Eleverna har informerats om vad som gäller och hur den ska hanteras. Har ni frågor eller undringar är det bara att kontakta oss så ska vi försöka att hjälpa er.

På måndag kommer vi att starta upp ett projekt som heter ”På Egna Ben” som är en satsning för att minska onödiga utsläpp och öka vardagsmotionen. Mer information om detta kommer.

Nu på torsdag (14/9) är det dags för skoljoggen. Eleverna ska denna dag komma ombytta och klara till skolan. Vi startar skoldagen som vanligt klockan 08.00. Tänk på att skicka med era barn ”vanliga” kläder som de kan byta om till när vi sprungit färdigt. Självklart kommer eleverna att duscha efteråt så glöm inte skicka med handduk också! Skoljoggen varar från cirka 8.30-12.00. Därefter har vi ordinarie undervisning till kl 14.00. Om ni vill kan ni skicka med ert barn en springpeng som går till Almers Hus.

Eleverna fick under fredagen med utvecklingssamtalslappar med sig hem i sin läxmapp. Eleven har förberett sitt utvecklingssamtal i skolan och anledningen till att de får hem lappen är att ni tillsammans ska skriva ner det som ni vill ta upp på samtalet (elev + förälder). Detta görs på baksidan av lappen. Ta med lappen tillbaka till skolan så snart som möjligt. Ni som ska ha utvecklingssamtal redan nu på måndag eller tisdag måste ta med lappen snarast.

Nu under höstterminen kommer vi inte att besöka simhallen utan detta sker först under vårterminen. Däremot kommer vi under ett antal tillfällen besöka ishallen. Mer info kring ishallsbesök kommer.

 

Korta påminnelser för v 37:

Måndag:

  • Ny läsläxa i Pojken & tigern – Kapitel 3 sida 21-23
  • Föräldramöte

Tisdag:

  • NOMP-läxa ska vara klar. Eleverna får ingen ny NOMP-läxa utan kommer att få en multipliktions-/divisionsläxa
  • Idrott – ta med kläder, skor och handduk

Onsdag:

Torsdag:

  • Skoljoggen – Eleverna kommer ombytta och klara till skolan. Tag med handduk & ”vanliga” kläder

Fredag: 

  • Läsläxa kollas av
  • Slöjd

 

Matsedel v.37

Måndag: Korvstroganoff och ris
Tisdag: Vegetarisk varm pastabuffe´
Onsdag: Fiskgratäng och potatis
Torsdag: Rotfruktssoppa med örtolja
Fredag: Kålpudding, sås och potatis

 

Trevlig helg!

Johanna, Sofia, Håkan & Rikard

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s