Veckobrev v. 39

Hej!

En vecka närmare jul… Jag (Håkan), som är lite besatt av sol och ljus, kan meddela att vi nu har nästan 6 timmar kortare dagar än vid midsommar. Deppigt värre… Men det vänder om bara 89 dagar.

Den gångna veckan har Ditt barn blivit mästare på prioritetsregeln i matte, mästare på att berätta en historia i kronologisk ordning, mästare på växthuseffekt och förnybar energi och dessutom mästare på engelska frågeord. Vilken vecka!

Nu till något betydligt allvarligare: vi har problem med att många av våra elever är väldigt hungriga på förmiddagen. De är för hungriga för att orka med lektionen innan lunch. Prata gärna med ert barn hemma och fråga hur de brukar orka förmiddagen. Om de säger att de brukar vara väldigt hungriga lektionen innan lunch får ni gärna skicka med en macka eller något annat matigare än en frukt till förmiddagsrasten. (Det finns tillgång till kylskåp om det skulle behövas). Vi har också märkt att flera utav barnen äter väldigt lite i matsalen. Då särskilt vissa dagar/vecka.  Vi kommer att ha undervisning om hälsa och kost och då poängtera för barnen hur viktigt det är med energitillförsel för dem för att orka hela dagen och även hela eftermiddagen. Prata gärna med era barn hemma om hur viktigt det är att de äter något till lunch. Om de inte gillar maten för dagen finns där ofta rester, alltid ett salladsbord med flera olika sallader och knäckebröd. Vi märker att en del av barnen inte ”vågar” prova maten. Det är ju alltid bra att prova innan man säger att det inte är gott.

Vecka 39

Måndag: Genomgång av sv-läxan (kap.5) till fredag

Tisdag: Idrott, Ny tabell att träna på denna vecka 5:ans tabell

Onsdag: Glatt humör (gäller alla dagar)    

Torsdag: Idrott

Fredag: Läxgenomgång, svenska

 

Matsedel v.39
Måndag: Vegetarisk gryta och ris
Tisdag: Het Köttfärssoppa, mjukt bröd
Onsdag: Stekt färsk fisk, kall sås och potatismos
Torsdag: Skinkgratäng
Fredag: “Mickelsmäss” Vegetarisk buffe´

 

Trevlig helg!

Johanna, Sofia, Rikard & Håkan

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s