Veckobrev inför v.45

Då var vi redan framme vid höstlov och halva terminen är redan gjord. Vi har såklart hunnit med massor av saker redan och mer ska det bli. I matten har vi kört hårt med multiplikation och division, vilket vi kommer att fortsätta med även efter lovet. På svenskan har vi bland annat arbetat med återberättande texter. Vilken utveckling alla haft i sitt skrivande! Under So:n och No:n började vi med att arbeta med hållbar utveckling och nu de senaste veckorna har vi gått över till värdegrund, Barnkonventionen och hur andra har det i världen. I tisdags på skolans värdegrundsdag hade fyrorna ansvar för en konsert vilket de självklart löste med bravur!

 

Just nu pratar vi mycket om hur viktigt det är att ta ansvar för sin skoltid och sina uppgifter, samt att man måste planera sin tid på ett bra sätt. Ju äldre eleverna blir, desto fler uppgifter får de och desto mer förväntas de klara själva. T.ex. så får eleverna mattebeting varje vecka och vi pratar då om hur viktigt det är att man inte tar det för lugnt i början av veckan eftersom det då blir stressigt i slutet. Nu hjälper vi dem att planera, men målet är ju att de skall klara detta på egen hand på sikt. Prata gärna med era barn hemma om vikten av planering och ansvar.

 

På idrotten kommer vi att börja öva lite på att hålla i olika aktiviteter. Nu i veckan har eleverna fått fundera på vad de skulle vilja hålla i för aktivitet och sedan kommer jag att planera in när det passar för de olika grupperna. Tidigare har vi övat på att hålla i små delar av en lektion, t.ex. en uppvärmningsövning men nu utökar vi lite och de får testa att hålla i en hel aktivitet.

 

Efter lovet kommer vi att jobba med faktatexter på svenskan och på SO:n kommer vi att börja jobba med medeltiden samt vikingatiden.

 

Numera får eleverna mycket av sina uppgifter på Showbie på ipaden, gå gärna in där för att kolla era barns uppgifter och arbeten. Vi lärare ger även feedback på Showbie så det är ett bra sätt för er att följa barnens utveckling.

 

 

 

Vecka 45 i korthet:

 

Måndag: Ny läsläxa kapitel 10

 

Tisdag: Ny matematikläxa (åttans tabell) delas ut.
Idrott

 

Torsdag: Idrott

 

Fredag: Läsläxan skall vara klar

 

Rikard, Johanna, Sofia & Håkan önskar er en fin vecka!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s