Veckobrev v. 47

Denna vecka har vi fortsatt med multiplikation i matten och att läsa och tolka faktatexter i SV/SO. Vallies mamma var på besök och visade olika föremål från vikingatiden. Det  var väldigt spännande att få se och känna på saker som andra människor hade använt och haft på sig för över 1000 år sedan. Tack Jennie för besöket! På engelskan har vi arbetat med basgrammatik, tränat klockan och haft kortare muntliga framträdanden.

Flera barn har läst in delar av läsläxan på Showbie, några har missat att göra det. Påminn dem gärna så att de gör det nästa vecka. Vår tanke är att de ska läsa in samma sida ur kapitlet vid två olika tillfällen, alltså olika dagar. Det har varit kul att lyssna på deras läsning. Det är också ett bra sätt för oss att kunna ge dem feedback.

Vi har uppmärksammat att flera utav barnen är väldigt trötta under skoldagen. Särskilt mellan förmiddagsrasten och lunch, och även på eftermiddagarna. Fundera på om ert barn somnar försent även om de lägger sig i tid.

På idrottslektionerna  är det eleverna själva som håller i undervisningen. De har i par eller i vissa fall tre och tre planerat och förberett varsin idrottslektion, som de nu under ett par veckor genomför. Barnen tar uppgiften på allvar och gör ett  bra jobb.

I onsdags kom lärare från Kulturskolan och hade en överraskningskonsert. Det var uppskattat! Barnen blev inbjudna till att komma på Öppet Hus på Kulturskolan på tisdag nästa vecka mellan kl. 17 – 19. Då får de prova på att spela olika instrument och se deras verksamhet. Flera utav barnen blev intresserade utav detta.

På torsdag nästa vecka ska vi gå till ishallen. Ta med er skridskor, hjälm och klubba(om ni vill) Har man inga skridskor finns det att låna i ishallen.

 

Korta påminnelser för v 47:
Måndag:

  • Ny läsläxa i Pojken & Tigern – Kapitel 12, även denna vecka ska barnen läsa in en sida från kapitlet vid två olika tillfällen.

Tisdag:

  • NOMP-läxa ska vara klar, läxförhör på 9:ans tabell.
  • Nytt NOMP uppdrag – repetera multiplikationstabellerna – tisdag v. 48 blir det ett test på alla tabellerna.
  • Idrott – ta med kläder, skor och handduk

Onsdag:

  • Bibliotek för C och D

Torsdag:

  • Ishallen – ni som har tar med sig skridskor och hjälm

 Fredag: 

  • Läsläxa kollas av. Eleverna läser högt ur läxan för varandra.
  • Slöjd

 

Matsedel för v. 47 finns på skolans/kökets hemsida inom kort.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s